Syyskuussa 2023 järjestettiin viides European Conference on Domestic Violence, tällä kertaa Islannissa. Konferenssi kerää yhteen lähisuhdeväkivallan vastaisen työn toimijoita eri puolilta maailmaa.  Konferenssiin osallistui tänä vuonna 850 henkilöä eri puolilta maailmaa ja mukana oli myös Loisto setlementin kunniaan liittyvän väkivallan vastaisen työn (Sopu-työ) johtava asiantuntija Johanna Aapakallio.

Johanna ja Helsingin poliisilaitoksen ylikonstaapeli Sirpa Koskela esittelivät Islannissa työkalun, jota voi käyttää kunniaan liittyvän väkivallan asianomistajan kuulusteluun. Puheenvuoro herätti kiinnostusta eri maiden edustajien tahoilta ja sitä myötä myös Suomen auttamiskentän osaaminen lähisuhde- ja kunniaan liittyvän väkivallan vastaisessa työssä pääsi huomioon.

Kolmen päivän konferenssissa niin tutkijat kuin käytännön työn parissa työskentelevät ammattilaiset kertoivat työstään ja tutkimusaiheistaan. Tänä vuonna oli esillä erityisesti epävarmuus Euroopan turvallisuudesta, taloudesta ja ilmastonmuutoksesta, ja näiden ilmiöiden vaikutus lähisuhdeväkivallan uhreihin.

Kuvassa Johanna Reykjavikissa. 

Konferenssin nettisivut  https://ecdv.hi.is/