Helsinki kampanjoi lähisuhdeväkivaltaa vastaan. Loisto setlementti ja me Sopu-työssä olemme mukana kampanjassa. Lue lisää kampanjasivulta. 

Joskus rakas tai läheinen ihminen satuttaa. Tällaiseen tilanteeseen voit saada apua. Älä jää yksin asian kanssa, vaan kerro siitä ihmiselle, johon luotat. Se voi olla ystävä, perheenjäsen tai esimerkiksi sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä, opettaja, poliisi tai muu ammattilainen.

Onneksi jokaiselle, sekä väkivallan tekijöille että kokijoille, löytyy apua. Apua tarjoavat esimerkiksi kaupunki, järjestöt ja poliisi. Apu voi olla henkilökohtaista tai vaikka vertaistukea ryhmissä.

Voit lukea lisää lähisuhdeväkivallan tunnistamisesta ja paikoista, joista voit saada apua täältä: www.hel.fi/viisisormea.

Voit myös olla meihin, Sopu-työhön, yhteydessä. Autamme, kun sinulla on perheessä tai parisuhteessa konflikti, joka liittyy asioihin, joita pidetään vääränä, häpeällisinä tai ajatellaan, että ne pilaavat perheen maineen. Voit myös olla meihin yhteydessä, jos sinuun kohdistuu painostusta, uhkaa tai väkivaltaa.

 

Voit myös olla Sopu-työhön yhteydessä, jos sinusta tuntuu, ettet ymmärrä omaa lastasi enää. Ehkä pelkäät, että lapsellesi tapahtuu jotain ikävää tai hän saa huonon tulevaisuuden tai pilaa perheenne maineen valinnoillaan. Voimme yhdessä puhua näistä aiheista.

Voit myös olla yhteydessä, jos pelkäät toimivasi väkivaltaisesti tai sinua painostetaan käyttämään väkivaltaa muita perheenjäseniä tai läheisiä kohtaan.