Elämä kahden kulttuurin välissä

Kuka minä olen? Mihin minä kuulun? Näitä ja muita mieltäsi askarruttavia kysymyksiä voimme yhdessä pohdiskella ryhmissä tai yksilötapaamisissa.

Olet rikas, kun saat elää kahdessa kulttuurissa ja näet asioista monia puolia.  Joskus sinusta voi kuitenkin tuntua siltä, että sinun on vaikea vastata erilaisiin odotuksiin, joita tulee perheeltäsi ja ympäristöstäsi.

Vanhempasi haluavat varmasti kasvattaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla. He haluavat osallistua sinun kasvatukseesi ja varmistaa sinulle hyvän tulevaisuuden. Vanhempasi tekevät päätöksiä ajattelen, mikä on heidän mielestään parasta sinulle. Vanhempasi voivat haluta kasvattaa sinut kuten heidät on kasvatettu. Kukaan terve vanhempi ei halua satuttaa tai vahingoittaa lastaan.

Sinusta voi kuitenkin tuntua siltä, että vanhempasi eivät ymmärrä sinua eivätkä ajattele sinun parastasi. Tämä johtuu usein sukupolvien välisestä kuilusta ja myös siitä, että sinun vanhempasi ovat kasvaneet erilaisessa ympäristössä, erilaisessa yhteiskunnassa ja erilaisessa kulttuurissa.

Jos molemmat vanhempasi ovat samasta kulttuuritaustasta, heillä voi olla yhteneväinen ajatus siitä, miten sinun tulisi ajatella ja toimia. Jos vanhempasi tulevat eri kulttuuritaustoista, heillä saattaa olla sinua kohtaan hyvin erilaisia odotuksia.

Omien juurien ja taustojen miettiminen, vanhempien ajatusten ja toimintatapojen kyseenalaistaminen ja omaan identiteettiin liittyvät pohdinnat kuuluvat nuoresta aikuiseksi kasvamiseen ja ne ovat yhteisiä kaikille ihmisille.  Juttelemme mielellämme kanssasi myös näistä asioista!

Poistu sivustolta hakukoneeseen