LGBTIQ*

Jamal

Jamal

Olen homoseksuaali, miten kerron vanhemmilleni?

Olen Jamal ja mä oon homo. Mun kulttuurissa se on suuri synti ja häpeä. Jos mun vanhemmat tai joku meidän perheestä sais tietää, mua varmaan rangaistais aika pahasti. Mä tapailen mun poikaystävää salaa, mutta yks päivä meidät nähtiin yhdessä ja nyt mun vanhemmat on ruvennut epäilee mua. Mä en uskaltanut tunnustaa heille, olin vain hiljaa, kun ne kysyi. Isä suuttui niin pahasti, että ajoi mut himasta ja kielsi mun olemassaolon. Äiti itkee hirveesti ja syyttää mua kunniattomuudesta. Mä en tiiä yhtään mitä mä nyt teen!

Monen vanhemman mielestä ajatus lapsesta, joka ei jatkaisikaan biologista sukuaan, voi tuntua kauhistuttavalta. Usein yhteisöllisissä kulttuureissa jälkeläisten määrällä on merkitystä. Yksilön on hankala elää yhteisössä, jossa vallitsee tietty normi seksuaalisuudesta ja sen ilmaisemisesta. Vanhemmat voivat kokea yhteisön mielipiteet painostavina ja unohtaa oman lapsensa onnen ja oikeuden omaan seksuaali-identiteettiinsä. On tärkeää tietää, että jokaisella ihmisellä on oikeus omaan seksuaali-identiteettinsä ja sen ilmaisemiseen. Vaikka vanhempasi mielestä kuuluminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön olisikin tabu ja kielletty asia, sinulla on oikeus elää ja toteuttaa seksuaalisuuttasi haluamallasi tavalla. Lisätietoa LGBTIQ*-ryhmään kuulumisesta saat tästä.

Sinun ei tarvitse jäädä yksin! Seksuaali- ja sukupuoli-identiteettiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Sopu-työntekijään tai HeSeta ry.

Poistu sivustolta hakukoneeseen